Home

English

Opleidingen, inburgering 2021, etc.

  
01-01-2003 t/m 1-01-2022

 

Sinds 1 jan. 2003

Scholen dicht door Corona
Bijna 1.700 laptops en computers voor leerlingen met Ooievaarspas van Leergeld


                    

Lid van het Microsoft Registrated Refurbish Program 

Komp u ter hulp levert de licenties aan Leergeld

Totaal heringerichte computers
Leergeld en Komp u ter hulp
Windows OS & Office   

 
           

In samenwerking met Leergeld  

Op dit moment leven in Nederland in gezinnen met lage inkomens ongeveer 327.000 kinderen in een situatie waarin er dagelijkse spanning is over het al dan niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften. Voor deze kinderen bestaat er een reëel risico op sociale uitsluiting, omdat ze om financiële redenen niet of onvoldoende kunnen deelnemen aan activiteiten op school en in het sociaal-maatschappelijke leven. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn.

De huidige bestaande voorzieningen van gemeenten en particuliere organisaties zijn niet toereikend om al deze kinderen te helpen. Leergeld wil hierop inspringen door op een duurzame manier te investeren in de participatie en ontwikkeling van deze kinderen, die zonder extra steun aan de zijlijn van de samenleving terecht dreigen te komen. Het motto van Leergeld is: "Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen".

Stagiaires MBO-3 leren een server te installeren met daaraan gekoppeld de Exchange mailserver.
Dat kan ook met voortijdige schoolverlaters die daarmee dierect betaald werk zouden kunnen krijgen.Superior installation techniques prevent a lot of problems

Met de verworven kennis streven we ernaar dat onze stagiaires de 3e klas van MBO-3 mogen overslaan en direct doorstromen naar MBO-4, maar dan wel met een BBL baan. 4 dagen werk en 1 dag school.

2010

Piet Heinstraat, Elandstraat

Guntersteinweg

2009

Paviljoen kinderboerderij Jacobahof

Op jacht naar een locatie!

Guntersteinweg

Delftselaan

Volksbuurtmuseum

2008
Jarenlange inspanning beloond met Piet Vink prijs
De Vereniging van Oud-Gemeenteraadsleden van Den Haag heeft 
Komp u ter hulp 
de Piet Vink-prijs 2008 toegekend.

2007

Ken je de opvallende etalage van Buurtpunt 34 in de Weimarstraat? Dat met die creatieve tralies voor de ramen? Wat gebeurt daar nu eigenlijk?

Je ziet er wel lichten branden en pc-schermen aan staan, maar wat gebeurde er tot nu toe? Niets, volgens Ton Mertens. Hij vertelt: 'Zolang het al open is (mei 2004) had het er hier al niet uit moeten zien. Verveloos, versleten vloerbedekking etcetera. En kijk eens, alles is gloednieuw en staat keurig in de verf. Dat klopt natuurlijk niet. Hier is echt nog niets gebeurd.Daar komt nu verandering in'. En zoals ik Ton ken van Komp U ter hulp gaat de beuk erin. Hij zet zich al jaren in voor het pc-bezit en -gebruik bij jongeren en minder bedeelden om zo hun tijd nuttig te kunnen laten besteden. Op die manier heeft hij nu al enkele honderden gebruikte pc's in de armste buurten van Den Haag geïnstalleerd. Komp-u-ter-hulp heeft door haar inspanningen als liefdadigheidsorganisatie van Microsoft dan ook inmiddels officieel een MAR erkenning waarmee bijna gratis  Office XP en Works op de pc's mag worden geïnstalleerd. En met zijn opvallende brommobiel bedient hij heel digi-arm Den Haag. Zijn plannen liegen er niet om. De fraaie ruimte gaat straks gebruikt worden door iedereen die maar wat wil betekenen in de maatschappij en er met de computer aan de slag wil. 

 

De eerste vrijwilliger Ahmed Aharouil die tot voor kort niets van computers af wist heeft in de tussentijd dat Ton en ik aan de praat zijn alle pc's op een enkele na werkend kunnen krijgen op het nieuwe netwerk.

 

'Dan kan de deur open', zegt Ton geestdriftig en voegt de daad bij het woord. En de eerste bezoekertjes nemen al direct plaats. En daarmee opent hij voor Komp u ter hulp de deur naar een nieuwe toekomst. Een toekomst die ook dit deel van de Weimarstraat zal doen opleven.Hagazine is erbij en houd je op de hoogte.

2003
Zoals zoveel projecten beginnen.
Aan de keukentafel.