Home 

English

Het wachtwoord verwijderen uit XP en Windows 7, 8 en 10

De kennis is dan wel aanwezig, maar daar dient echter uiterst terughoudend mee om gegaan te worden.

Als iemand aangeeft dat die het wachtwoord vergeten is, dan kijk ik eerst naar de persoon.

Het maakt nogal een verschil of het een vergeetachtige bejaarde (b)lijkt te zijn of een jonger iemand waarvan je mag verwachten dat die best wel in staat zou zijn om wachtwoorden te onthouden.

 



Ik verzamel dan zoveel mogelijk gegevens.

Naast naam, adres en telefoonnummer vraag ik subtiel naar opleiding, hobby´s of andere zaken die voor de aangever van belang zouden kunnen zijn.

Na het verwijderen van het wachtwoord ga ik op zoek naar documenten als een CV, mailadres of dergelijke die gelinkt zouden kunnen worden aan de eigenaar.

Als er niks te vinden is en ik het idee heb dat het geen zuivere koffie is, voer ik zelf weer een wachtwoord in en stuur die persoon het bos in met zijn mogelijk gestolen computer of laptop. "Sorry het is helaas niet gelukt."

Mocht ik iets verdachts tegen komen, dan zou ik zelfs kunnen overwegen om de harddisk te vervangen voor een andere met een schone, niet geactiveerde installatie, met een wachtwoord.
Om daarmee een mogelijk benadeelde in bescherming te kunnen nemen. Of contact op te nemen met de rechtmatige eigenaar als die te traceren is middels de aanwezige documenten.

Slapen doe ik ´s nachts en ook dat niet eens.