Home-coronamaatregelen

Corona maatregelen

Social distancing: 'anderhalvemeter-economie'


Komp u er hulp valt onder bedrijfsopleiding en training.
Voor die branche is per 1 dec.
een veiligheidsprotocol van kracht geworden
.

Je komt binnen via de Piet Heinstraat en je bespuit je handen
Desinfectie Lemon Eau de Cologne met 80% alcohol.
75% is genoeg om het virus in 30 seconden te doden
(brandspiritus is 85%)


   
   
                                                                     Shirt te koop bij Amazon

Bij toiletbezoek spoel je door met het deksel naar beneden (with the lid down) en veeg je de deurkrukken af en was je je handen met zeep uit de zeepdispenser.
Als die leeg is moet je dat melden.
Je gebruikt een papieren handdoekje om je handen te drogen.
Je houdt de 1,5 meter regel aan.

Instructiefilm handen wassen

Arbo advies. Lees voor werknemers, cursisten.

Een andere pijler in het beheersen van de corona-uitbraak is "social distancing", contacten minderen. Kunnen uw werknemers niet thuiswerken door het type werk dat zij doen, moet u op dit vlak zorgen voor passende maatregelen.

Werknemers moeten op een afstand van minimaal anderhalve meter van elkaar kunnen blijven. Maatregelen die u kunt overwegen in het kader van de 'anderhalvemetereconomie':

  • Spreid waar mogelijk de werk- en pauzetijden.
  • Laat werknemers zoveel mogelijk verspreid over de werkplek werken en creëer extra afstand, denk aan:
    • Looproutes in het pand met duidelijke markeringen (zoals op de grond gekleurde lijnen, blokken of pictogrammen).
    • "Om de rij" werken in de tuinbouw.
    • Via pick up points werken in de detailhandel, of (meer) verkoop via de webwinkel.
    • Ook in de horeca kunt u werken met pick up points en de keuken kunt u uitbreiden door het gastendeel ook te gebruiken als werkplek.
  • Zorg dat werknemers de lift bij voorkeur niet gebruiken, maar laat ze de trap kiezen. Is liftgebruik noodzakelijk, gebruik de lift dan met één persoon tegelijk, of maximaal twee als afstand houden mogelijk is.
  • Sluit, indien aanwezig, de bedrijfskantine en laat iedereen zijn eigen lunch meenemen. Maak ook afspraken over het gebruik van kleedkamers.
  • Regel waar mogelijk werkplekafschermingen van plexiglas.
  • Pas als dat nodig is - en als het kan - het productieproces aan (denk aan de assemblage van het totaalproduct in plaats van deelassemblage).
  • Leg uw werknemers reisbeperkingen op. Liefst reizen ze met hun eigen fiets of auto, pakken ze zo min mogelijk het ov en carpoolen ze niet.
  • Blijf elkaar continu attenderen op de maatregelen. Door middel van markeringen, posters, pictogrammen en simpelweg door elkaar erop aan te spreken.