Home

Geld via de Postbank naar je familie in het buitenland overmaken doe je zo;  

In een ver verleden had je de telegrafische postwissel bij de postbank en dat kostte toen 90 gulden, ongeacht het bedrag wat je stuurde, maar sinds ze dat systeem hebben afgeschaft gaat dat via anderen en die rekenen een flink percentage van het te versturen bedrag.

Als je het geld gewoon kan verantwoorden (dus geen zwart geld),  dan is er een slimmere manier om vanuit Nederland geld over te maken naar een land waar  postbankpasjes geaccepteerd worden door de geldautomaten, zoals in Marokko.

Dat gaat als volgt;
Je opent een (tweede) rekening bij de postbank
Op die rekening machtig je een familielid (of iemand anders) die in Nederland woont.
Op die manier krijg je 2 pasjes.
Die pasjes moet je afhalen op het postkantoor en daar moet een ieder voor tekenen.
Vervolgens stuur je 1 pasje naar je familie en je geeft telefonisch de pincode door.
Je kan dan hier geld op die rekening storten en je familie kan de volgende dag met het toegestuurde pasje het geld opnemen.

Bijkomend voordeel is dat je via de telefoon of het internet bij de postbank kan volgen of het geld wel of niet is opgenomen en als het geld na een bepaalde periode niet is opgenomen, dan is er wat mis en heeft vader of opa de pincode vergeten en kan je maar beter even contact
opnemen

Per opname kost dat slechts  een paar euro  en de postbank komt niets tekort met dit slimme systeem, want ze incasseren toch die wisselkoers van koop en verkoop van die valuta.  

Per opname kost dat slechts  een paar euro  en de postbank komt niets tekort met dit slimme systeem, want ze incasseren toch die wisselkoers van koop en verkoop van die valuta.  

Let wel op als je een nieuwe ING pas krijgt.

Je hebt Maestro en V pay
En die ING gaat daar nogal slordig en willekeurig mee om.
Het kan dus zijn dat je ongevraagd een nieuwe pas krijgt met V pay en daar kan je in Marokko niks mee.
Dat moet Maestro worden.